Mitähän kertoisi - mitä oikein on tapahtunut vuodessa...

Minä ja Eric ollaan kyläkomitean johtokunnassa, minä kassanhoitaja. 350 hengen kylä, 6 hengen johtokunta, vielä yksi paikka vapaana.

Kesä 2016 meni menojaan, kasvihuone sai tripsit sisäänsä syömään kaikki mun taimeni, loput tuhosi sateet ja myrskyt - ja laiskamato. Meillä on niin jumalattomasti etanoita että mä en enää jaksanut täytettyäni 7 5-litraista etikkapönikkää niillä vaan annoin periksi. 

Elämä meni omaa rataansa. Yhtenä päivänä käytiin Schiemonnikoogissa (pieni saari tuossa Waddenzee-meressä) ja syyskuun lopulla menimme  Amelandiin, isommalle saarelle Wellness-hotelliin 2 yöksi. Oli sellainen höyrysauna huoneessa - paha vaan että peti oli sit sen saunan yläpuolella, joten hiki valui...

Marraskuun lopulla järjestimme naapurin kanssa joulujuhlat naapurustolle, ensin meidän takapihalla pihatulien lämmössä glögi-iltamat ja sitten kun tuli jo pimeää ja viileää siirryimme naapurin baariin missä jatkoimme olut-linjalla. Ai juu, olen oppinut syömään homejuustoa piparkakun kanssa. Jessus kun hyvää!!!

Joulukin tuli ja meni, oli oikea joulukuusi tällä kertaa ja kissat jättivät sen rauhaan. 

Joululahjojakin annoimme ja saimme kun juhlimme joulua Saksan puolella pari päivää ennen jouluaattoa, olin virkannut kälylle ja anopille lämpimät peitot. Ja muksut sai tietty vaikka mitä Frozen-kamaa. 

Uutta vuotta juhlimme kylän baarissa pari tuntia sen jälkeen kun Eric tuli yövuorosta.

Viime vuoden toukokuussa marssin lääkäriin pyytämään lähetettä lihavuusklinikalle. Saimme ne, myös Eric. Elokuun lopulla kävimme läpi screeningin, syyskuusta maaliskuun alkuun kävimme kerran kuussa dietistillä ja opettelimme syömään erilailla. Ei syödä ja juoda yhtäaikaa. 30 minuuttia välissä. Opettelin taas syömään leipää ja perunaa. Oli syötävä 6 kertaa päivässä - ja pidettävä kirjaa jonka dietisti tarkisti. Huhtikuussa tapasimme sitten sisätautilääkärin, psykiatrin, dietistin ja odotuksen jälkeen saimme kuulla että meidät oli hyväksytty leikkausjonoon. 

29 toukokuuta alkoi Eric ns predieetin, eli rasvaton, sokeriton proteiinivoittoinen 3 viikon dieetti, mutta silti pakko syödä 2 siivua leipää ja 50 g perunaa, pastaa tai riisiä päivässä.... 3 vk aikana Eric pudotti 9 kg painostaan, minä 4. 

1. kesäkuuta join viimeisen saunaolueni kun juhlistettiin Ericin synttäreitä saunalla.

19 kesäkuuta Ericille tehtiin mini gastric bypass, yksi haavoista vuosi hieman ihon sisäpuolelle ja Eric joutui olemaan extrayönkin sairaalassa. Oli muutes mahtava mustelma!

Juhannussaunan juhlin itsekseni, lonkeropullojen voimalla. Juhannussunnuntaina vielä pari pulloa sidukkaa, siihen loppui minun alkoholin nauttimiseni.

26.6. alkoi mun predieetti ja kolme viikkoa myöhemmin eli 17.7. menin leikkaukseen. Silloin mulla oli pudonnut 6 kiloa lisää.  Kotiuduin päivää myöhemmin ja nyt syön jo normaalisti, joskin pieniä annoksia, paljon pureskellen... 

Paino on vuodessa pudonnut 21 kiloa, leikkauksen jälkeen nyt 10 päivässä 5-6 kiloa. 

Eric on pudottanut painoaan 30 kiloa, niistä 20 kiloa kesä-heinäkuussa. 

Vaatekaappi kokee tyhjennystä melkein joka päivä. Mahdun vaatteisiin joita olen viimeksi käyttänyt v 2006-2007. Vaikka paino onkin heitellyt vuosien aikana jopa alemmas kuin nyt niin yläkroppa on pienempi, hiilareiden takia kyllä reisissä löllyää...

Ericin sisko on alkanut käydä meillä kaksosten kanssa parin kuukauden välein. Meillä on tosi mukavaa yhdessä. Mekin käymme nykyään useammin Saksan puolella. 

Nyt vaan opettelemaan vähintään puolen tunnin liikuntatuokio per päivä... 

En oikein tiedä mitä kirjoittaisi..

Ai juu!!!!

Meille tehtiin keittiöremontti. Ihan perustuksia myöten. Keittiön lattia kaivettiin ihan multapintaan, sitten valettiin uusi betonilattia lattialämmityksellä ja laatoitettiin. Uusi keittiö tilattiin Ikeasta ja paikallinen remppamies asensi vedet ja hoiti seinät ja katot ym.... Ikeasta tuli asentaja - sattumalta naapurin lankomies. Pääsiäisenä istuttiin uudessa keittiössä ja ihailtiin vaan ympäristöämme. 

Keittiö tuli sitten maksamaan 29 tonnia kertoi Eric laskettuaan kaiken yhteen. 9 tonnia meidän säästöistä ja 20 tonnia vielä lainasta. Ja nyt sit säästetään pellettiuunia varten. Ja paljua. Ja tynnyrisaunaa. Ja uutta autoa. Golf hajosi. 

Ollaan päätetty Dacia Logan Stepway. Se on hyvän kokoinen, vie tarpeeksi vähän bensaa, robottiautomaatti jne. Turkoosi. Tilataan elokuussa ja saadaan jouluksi. Saa nähdä pidänkö ton vanhan Seatin itselläni toistaiseksi....menihän se taas nätisti katsastuksen läpi. Ens kerralla ois kai kytkinremppa eli silloin se siirtyy sit romuttamon puolelle. Se maksoi 1500 euroa 4 vuotta sitten, eiköhän se ole itsensä maksanut...

Kissat kukoistaa. Mitä nyt Bossie stressas itsensä taas viiksettömäksi kun naapuri muutti pois 6 kissansa kanssa. 

Yksi niistä oli Bossien paras kaveri joten ikävä tais tulla. Ne muut 5 oli tyttökissoja ja Ollipolli pelkäs niitä. Se alkoi käymään ulkona vasta kun naapurusto hiljeni. Nyt sitä ei saa sisälle kuin ruokakupille.

Mitähän muuta.... musta on tullut himovirkkaaja. Jopa suunnittelen itse uusia ohjeita. Olen mukana parissa isossa virkkuupiirissä Facebookissa jopa adminina ja minua patistetaan julkaisemaan ohjeeni. No, ne pitää vielä kerran koevirkata ja tarkistaa, ohjeeni tietysti US englanniksi. 

Toistaiseksi olen virkannut 6 isoa peittoa kotiin ja 2 Saksan puolelle, en osaa katsella telkkaria ilman virkkuuta. Kai minä joskus laitan niistä kuviakin... 

Ei kai tässä kummempia, kiva jos jaksoit lukea näin pitkälle! Mukavaa kesänjatkoa!