Yhtäkkiä muistin että en varmaan ole kirjoittanut tänne siitä ihanasta kirjasta minkä syksyllä luin!

Kirjastokissasta on varmaan Suomessakin kirjoitettu, Dewey Readmore Books nimisestä kissasta joka valloitti ihmisten sydämen Pohjois-Amerikassa ja luultavasti muutti koko pikkukaupungin pariksi vuosikymmeneksi.

Sydämeni suli useaan kertaan kirjaa lukiessani, ja löydättepä sen vaikka millä kielellä tahansa, niin ostakaa ihmeessä, jos ei muuta niin niiden muutamien ihanien valokuvien takia!

Suurikuu.fi sivustolta löytyi:

 

Tekijät: Myron, Vicki (kirjoittaja), Witter, Bret (kirjoittaja), Beck, Laura (kääntäjä)
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Painovuosi: 2008
Tuotteen tiedot: sidottu, kovakantinen, 303 sivua
ISBN: 9789511223252
Dewey
Sarja:

Toimitusaika: 3-5 arkipäivää

Hinta: 19,90 €

Kuvaus kirjasta


Iowalaisen pikkukaupungin kirjaston palautusluukusta löytyi kylmänä tammikuun aamuna 1988 kohmeinen kissa. Kirjasto päätti adoptoida kissan, ja sille annettiin nimi Dewey Readmore Books, vanhan kirjastoluokituksen mukaan. Deweystä tuli kaikkien kirjastossa kävijöiden lemmikki. Kissa myös toi kirjastolle ja Spencerin kaupungille valtavasti julkisuutta. Deweysta kirjoitettiin lukuisissa lehdissä, se esiintyi kirjoissa ja televisiossa ja oli jopa japanilaisen dokumenttivideon tähti. Lopulta kissa muutti taloudellisissa vaikeuksissa kamppailleen pikkukaupungin ja sen asukkaiden kohtalon. Deweyn uskomattoman ja hellyyttävän tarinan kertoo kirjastonjohtaja Vicky Myron, jonka syliin juuri 19 vuotta täyttänyt Dewey kuoli marraskuussa 2006. Deweyn nekrologi julkaistiin 250 lehdessä, mukana myös USA Today ja The Washington Post!