Sunnuntai-ilta, sataa ja on pimeätä, Eric juuri heräsi ja minä päätin ottaa muutaman minuutin omaa aikaa blogin päivitykseen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kotona huomaa että ei ole ollut aikaa touhuta kotihommia, joulua pitäisi alkaa järjestämään ja Suomen matkaa kanssa, ja kaikki pöydät ja lipastot notkuvat tavaroiden paljoudesta, kun pitäisi padat ja kattilat ja kaikki muutkin, uudet ostokset, saada paikoilleen… Ja laiskottaisi niin mukavasti.

 

Perjantaina olin ulkona työkavereiden kanssa, 4 kolleegaa lähtee muualle. Koska Eric oli yövuorossa ja minua ei huvita alkoholin vaikutuksen alaisena heilua junassa keskiyöllä, sovimme että menen Ericin enolle ja tädille yöksi. Menin sinne töiden jälkeen laittaakseni meikit naamaani ja siitä oli vain 5 minuutin matka ravintolaan. Seura oli mukavaa ja ruoka oli hyvää mutta kylmää, onneksi kaljaa virtasi tarpeeksi. Tilasin muuten ison kaljan kuten miespuolinen kolleeganikin. Minulle tuotiin 33 cl ja hänelle 60, eli pint!!! Sen erehdyksen jälkeen tarjoilijat kyllä muistivat minulle tuoda ISON kaljan joka tilauksesta! Kahdentoista aikaan yöllä oli sitten tarkoituksena lähteä baarikierrokselle ja jatkot olisivat olleet erään kolleegan tykönä keskellä Amsterdamia, mutta minua ei huvita nukkua humalassa vaatteet päällä, joten köpöttelin kiltisti Ericin enolle ja tädille takaisin, ja lipittelin siellä sitten kaljaa aamuneljään tädin kanssa ja höpötimme kaikenlaista, joten ilta  oli kiva ja päättyi mukavasti.

Eric tuli sitten seuraavana päivänä isänsä kanssa, ja menimme Albert Kuijp markkinoille, ostimme verhokankaat isälle, menee kyllä muutama kuukausi ennen kuin ne ovat valmiit. Ja markkinoilta löytyi vielä upea kukkakimppu jonka vein kiitokseksi tädille, lauantai-iltana kl 5 aikaan kukkaset ovat halvimmillaan, 30 euron kukkapuska 6,50 euroa…!

 

Kotiuduimme aikas myöhään, laitoimme saunan päälle, minä tein suomalaista nakkikastiketta, syötiin ja Eric lähti töihin ja minä saunaan. Löysimme kaupasta 3,5 prosenttista kaljaa joka on täydellistä saunakaljaksi, eihän tarkoitus ole mennä saunaan ja humaltua. Maku oli neutraali ja jatkossakin ostamme sitä lauantai-illoiksi. Hassua vaan että se on puolta kalliimpaa kuin saman yrityksen 5 prosenttinen kalja!

 

Ja kotona odotti myös yllätys! Posti toi postia Suomesta! Osallistuin Jouluhullun adventtikalenteriin (8/12) ja kiitokseksi hän lähetti minulle ihanan kirjeen jonka kannessa pipariohjeet ja sisällä piparkakkumausteet. Pyöritin sitä käsissäni ainakin puoli tuntia ja ihailin vaan, ja tuli niin kiva joulumieli! Pitäisi alkaa laittaa omat pikkutavarat joulua varten järjestykseen, tänä vuonna en varmaankaan tee niin yltiökylläistä joulukoristelua kuin menneinä vuosina, kun kerran olemme jouluna kummatkin töissä… Jouluaattoa varten ostin laatikot, rosollin teen jouluaattona ja joulukinkun taidan ostaa joko Suomesta tai tilata ihan vaan parin kolmen kilon kinkun kaupasta. Anjoviksetkin ovat valmiina Janssonia varten.

 

Tämä pimeys tekee minut ihan saamattomaksi. Jos ei tänä vuonna tule lunta laisinkaan niin varmasti sekoan! Toivottavasti edes Lempäälässä ja Tampereella ja Kurussa on lunta itsepäisyysviikolla…tarttee saada edes yksi lumipallo väsättyä ja totta kai tarttee heittää sillä Ericiä! Armaani nukkui taas koko päivän, sillä riittää unenlahjoja kuin vastasyntyneellä, nukkuu kevyesti 11-12 tuntia yhteen kyytiin, ja jos on herännyt välillä viemään minut rautatieasemalle, niin saattaa nukkua 7 tunnin unien jälkeen vielä ihan kevyesti toiset 7!

 

Sain Ericin tädiltä marokkolaisen kaftaanin, mintun vihreän, ei minun väriäni eikä minun tyyliäni, mutta jopas on mukava kotiasu, tarpeeksi kevyt ja ilmava jottei hikoile ja tarpeeksi pitkä jotta ei palele! Oli saanut sen tuliaisiksi, mutta kun hän on niin lyhyt niin tämä mekko veteli maata ja oli muutenkin liian iso hänelle.

 

Äitee aina sanoi että ei saa käyttää sanoja ”pitäisi” ja ”tarttis” kun silloin ei saa mitään aikaiseksi, muuta kuin itselleen stressiä. Ja oikeassa on hän… eli taitaa olla parasta mennä järjestämään yläkertaa ja startata pesukone kanssa sen sijaan että istun tässä koneella kun Eric katselee tikkakisoja televisiosta.

 

Ajan myötä järkevämpää blogitusta, nyt en jaksa edes kirjoista kirjoittaa, saati sitten kehittää aikaa lukemiseen. Oikein hyvää sunnuntai-iltaa kaikille ja hyvää marraskuun viimeistä viikkoa kanssa!