Niin siis ei ite talviaika vaan tää kellojen siirtäminen talviaikaan. Osa kelloista pitää ite siirtää, osa kelloista siirtyy itellään ja sekoittaa mun pääni! Vanha tapa on ollut että rannekello ja isoin kello seinällä siirretään talviaikaan jo illalla ennen nukkumaanmenoa jotta aamulla on oikeessa ajassa ja sitten siitä hiljalleen muut kellot ympäri taloa ja saunalla, sitten kännykät ja sitten tietsikka... tänään en ehtinyt kuin oman rannekelloni siirtää ja sen jälkeen on ollut ihan ulalla, tietsikka siirtyi ite, samoin toinen kännyköistä, saunan kelloa siirsimme kummatkin tietämättä toisistamme... vähemmälläkin sekoaa.

Niin, sunnuntai - ja sauna! Olkapäätä särkee huolimatta kipulääkkeistä ja siihen ei sit auta muu kuin saunan lämpö, paitsi tänäänkin vain hetkellisesti. No ei koko päivä harakoille mennyt, touhusin joulukalenterin kanssa... muutin mieltäni ainakin kymmenen kertaa ja hyräilin joululauluja! Täällä Hollannissa alkavat myydä joulutavaraa jo syyskuussa - osaksi johtuen Sinter Klaasin juhlasta jo joulukuun 5. päivänä - joten on ollut kiva juosta kaupasta toiseen ja tehdä löytöjä :-D

2014633.jpg

Kuten kuvasta näkyy, on melkein valmista... tahtoo joulun nyt!!!! Mä oon kans sellainen jouluhullu, jolla ei toisaalta ole vähääkään pitkäjännitteisyyttä ja tahtoo kaiken nyt - ja toisaalta sellainen joka tykkää tuunata ja tuumata ja haluaa joulun suunnittelun kestävän kuukausia - kuten joulunkin!

Toisaalta - ei mun oo paljoo tarvinnu ostoksia tehdä Lumikiteen joulukalenteria varten - olen ollut niin kova täti juoksenteleen jouluostoksilla viimevuosina että ullakon joulukammari on täynnä kaikenlaista...  vähän ehkä liikaakin, ainaskin Ericin mielestä!!!

Mulla paloi eilen pinna taas kaupassakäynnin johdosta - tällä kertaa kyseessä elektroniikka! Mentiin BCC:hen ja ostettiin uudet kotipuhelimet ja sitten näin vatkaimen johon kuului teline - ja myyjä sanoi kaiken kuuluvan samaan hintaan! kun ihmettelin miten vatkain ilman telinettä maksaa saman kuin telineellä, sanoi että BCC se on sellainen kauppa missä kaikki on "inclusive" NO eihän se sitten sitä pakettia sieltä takahuoneesta löytänyt  (ei ainakaan sillä hinnalla eikä kehannut myöntää erehdystään) joten myi meille ei oota - minä sitten viereiseen kauppaan ja ostin sieltä sen sitten tuplahintaan! Hyvästä kannattaa maksaa ajattelin ja kotiuduttuamme Amsterdamista käytiin keskustassa ruokaostoksilla ja ostin kaikenlaisia leipäjauhopaketteja ja suunnittelin viettäväni sunnuntain leipoen. Avasin sitten sen vatkainpaketin ja ihmettelin kun käyttöohje oli niin kummasti taitettu... Piru meni silmiini ja syynäsin sen kulhon kunnolla, täynnä raapimisjälkiä pohjassa... otin vatkaimen sekoittimet käteeni ja taikinasekoittimet olivat vielä taikinassa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eli joku sitä oli koeajanut ja sitten palauttanut kauppaan! Minähän en maksa käytetystä täyttä hintaa, joten hampaita kiristellen laitoin kaiken takaisin pakettiin, kaivoin kuitin kassistani ja annoin armaalleni toimeeksipanomääräyksen - maanantaina kauppaan, mieluiten univormu päällä ja nostamaan meteli minun puolestani!!! No vyötärönympärys kiittää ja kumartaa kun ei tartte nahkoja venyttää kaikenmaailman leipomusten takia, mutta kyllä harmitti!

Eilispäivän kohokohtia olivat Albert Cuypin markkinoilla käynti, käytiin Basar-ravintolassa syömässä turkkilaiset pizzat ja löysin markkinoilta Emmentaalia! ja parmesaania, ja juuri paahdettuja pähkinöitä... ja kirosin taas Amsterdamin koiranomistajat kun eivät korjaa hurttiensa p*****a pois kaduilta, parkkimaksua hoitaessani tietysti talloin kakkaran saappaan alle ja sitä siivotessa menikin puoli tuntia!

Uni maittaa meille tässä talossa, minä nukun telkkaria "katsoessani" ja Eric nukkuu terveet 10 tuntia vuorokaudessa... ja nyt on kello puoli kymmenen eli oikeestaan vain puoli yhdeksän mutta minua kutsuu peti! Saunoin 4 kertaa tänään - normaali saunat, sitten kasvonaamion kanssa ja sitten viimeinen hiusnaamion kanssa, suihkuttelin sellaiset kuorintahanskat käsissäni ja käytin vielä kuorintavoidetta, nahka kiristää silleen kivasti ja narisee puhtauttaan! Menen ottamaan muutaman särkylääkkeen, menkatkin heittäytyivät tähän kiukuttelemaan, ja siirryn sänkyyn.... hyvää loppukuukautta, alkavaa viikkoa ja tulevaa talvea!  Juuso muuten vaihtaa nukkumapaikkaa joka päivä, tämän viikon hitti oli sellainen jumalattoman iso villapeite mikä saatiin Ericin äidiltä ja joka on sohvan vieressä lattialla viikattuna...

2014661.jpg

Ja sinne laskoksiin Juuso osasi sitten itsenä asettaa, se haluaa tätä nykyä piilottaa karvatonta häntäänsä!

Perjantaina sanoin kiitos ei Carmenin läksiäisjuhlille, en siksi ettenkö olisi halunnut niihin osallistua, vaan yksinkertaisesti siksi että töissä oli tilanne: kouluttaja perui terapiansa ja tuli iltavuoroon, peruutin uuden työnjohtajan lomapäivän jotta hän tuli iltavuoroon (joutui hakemaan serkkunsa lentokentältä ja palaamaan töihin) koska vuorolistan mukaan vain yksi koulutettu työntekijä oli vuorossa ja kaksi vielä koulutuksessa olevaa - kaikki muut juoksivat korvat heiluen olusille! Mikä pomo minä olen jos vaadin muita muuttamaan suunnitelmiaan enkä itse muuta omiani... eli tein sitten 12 tunnin työpäivän, Eric haki minut illalla töistä ja oli laittanut saunankin valmiiksi. Käytiin saunassa ja melkein simahdin tauolla, eli toinen sauna siihen päälle, suihkuun ja unten maille - ja 12 tuntia unta! Kuulemma oli ollut ihan ok ilta, tiedä sitten mitä saa huomenna töissä kuulla. Toisaalta saatta olla että ihmiset kuvittelee että minä yritän olla muita parempi, mutta tiedän myös että ei ole mukavaa juhlia kun pomo on paikalla - ja en olisi osannut rentoutua kun tiesin mikä tilanne on töissä. Parempi näin, ei ollut krapulaakaan ;-)

Ensi perjantaina pitäis töissä olla Halloween juhlat mihin jokainen tuo itse tehtyjä ruokia, saa nähdä mitä tulee siitäkin, ja viikkoa myöhemmin on työpaikan kaljamailta... mietin jo miten saan karattua sieltä ajoissa!

Ericin sisko lähetti tekstarin ja kyseli muuttoapua marraskuun  29 päivälle... muuttavat Enschedeen. Eric on silloin töissä ja minun käteni on käyttökelvoton joten tuskin lähdemme muutossa auttamaan.

Pomo oli Egyptissä viikon, bisnes trip... tiistaina seisoi jalkakäytävällä kahden ajoradan välissä risteyksessä, kaksi autoa kolautti pahasti toisiinsa ja toinen niistä lensi monta metriä kolahtaen pomooni - kylkiluut murtuneet ja vahinkoja jaloissa ja käsivarsissa ja vaikka missä ja kamalat kivut. Pääsi sairaalasta pois seuraavana päivänä, siis ei hengenvaaraa, mutta ei ole harmainta aavistustakaan koska hän pääsee takaisin töihin. Kotimatkan hän matkusti vakuutusyhtiön järjestämällä lennolla kun ei voinut istua tavallisessa lentotuolissa. Hän on korkealle rankattu tenniksen pelaaja ja pelottaa että miten vammat vaikuttavat hänen tennisuraansa nyt. Pääasia kun selvisi hengissä! Ja mies ajatteli vain kaikkia kokouksia mitkä hän "missasi"! Toisaalta... sama vika Rahikaisessa!

Mainitsinko muuten että ultraäänikuvien mukaan minulla on olkapäässä kalkkeutumia - 4 lääkäriä otti kuvat ja minä kärsin! Luulin että kyseessä olisi jäätynyt olkapää mutta näitten radiologistien mukaan ei, oma lääkäri tulee tällä viikolla lomilta ja saadaan vihdoin viimein tilattua mulle sitten aika sinne - se sitten kertoo mitä tulee tapahtumaan. Mutta jotain lääkettä on pakko saada, ei tästä tule mitään että vaikka 12 tuntia nukkuiskin, niin siinä herää 20 kertaa vaihtamaan asentoa ja itkettää kun sattuu niin pirusti.

Nyt loppui tämä itkuvirsi, Saridonia naamaan ja pehkuihin! Pärjäilkäähän nyt kaikki siellä Suomessa ja Ruotsissa, kuullaan pikapuoliin, nyt on uudet puhelimet latauksessa eli ei pitäis paristojen pettää!!