Lauantaina iski ukkonen kunnolla, meillä lensi lampuista lasiosat ilmoihin ja puoli taloa oli ilman sähköä, ja nettiyhteydet tarjoavan firman keskus kihahti tuossa nurkalla, joten oltiin ilman puhelinta ja nettiä, siksi myöhäinen päivitys.
Rakastan ukonilmaa, yleensä totean että siellä se meidän mummu pitää jöötä papalle ja pojilleen. Kun on lämmintä, ei ukkossateet harmita yhtään, saunan terassilla voi istua ja nauttia kaatosateesta ja salamoista.
Lauantai-iltayö vietettiin saunassa ja uima-altaassa, mutta alkuillasta soitti Eric töistä ja sanoi että nyt Miia tietsikka kiinni, tulee paha ukonilma. Tässä sitten kuvia siitä.
1772860.jpg
kuvat otettu Ericin työpaikalta, hälytyskeskuksesta
1772845.jpg
tuo punainen alue kuvassa on salama - salamat vetivät vaakatasossa yhtäpaljon kuin pystysuoraan.
1772840.jpg
Kuten näkyy, pimeys iski!
1772834.jpg
Ja se vesisade - siitä ei voinut ottaa kuvaa, 3 tunnissa tuli 175 litraa vettä 10 neliön alueella! Meidän uima-allas ei tarvinnut täyttöä, vaan tyhjennystä!
Muuten viikonloppu oli sitä tavallista, saunomista, tavaroiden järjestelyä ja nyt on appiukko kylässä, lupasi juuri meille uuden Home Theater sound systeemin, kun edellinen kärsi ukkosesta ja tietysti 10 vuoden iästään... haluisin kyllä mieluummin uuden telkkarin kun tuo hänen vanhansa painaa sata kiloa!!!
Nyt ruoanlaittoon, 27 lämmintä ja 74% ilman kosteus... aamulla katselin eilen pyykkäämiäni yökasteen kosteuttamia vaatteitani kuivaustelineellä puutarhassa ja ajattelin että tunnin kuluttua Eric voi hakea ne sisälle, käänsin selkäni ja ihmettelin että mikä ihmeen kohina???? ja taivas aukeni ja vettä tuli 5 minuutissa niin paljon että vaatteet melkein vetivät kuivaushyrrän vaakatasalle... Mutta lämmintä, ah lämmintä!