Tuossa Risuliisa kommentoi että oli nähnyt unta tulevansa meille kylään ja aloin itse muistelemaan viime yön unta ja monia muita unia.

Eikös olekin hassua että joskus näkee tietystä maisemasta ja tietystä talosta tietyssä mutkassa tietyn puun alla tiettyjen autojen ohiajaessa... ja se tietty on tietty vain ajatuksissa tai siis unissa - todellisuudessa et ole ikinä sitä taloa nähnyt tai sitä maisemaa tai sitä mutkaa tai puuta tai niitä autoja, mutta olet nähnyt saman unen niin monta kertaa että se tuntuu tutulta ja turvalliselta ja aamulla herättyäsi ikävöit sinne... minä näen joskus unia joissa putoan veteen, myrskyävään nopeasti virtaavaan veteen, välillä autolautalta välillä muuten vaan, laiturilta tai jopa kiveltä... ja juuri kun luulen loppuni tulleen muutunkin moottoriveneeksi, pikaliippariksi jopa ja aina se uni jossain vaiheessa tulee siihen "tutull" kylätielle sataman kautta, tuttuja ravintoloita, tuttuja uimarantoja, tuttuja tilaisuuksia, joita jopa unessa on oppinut välttämään. Minulla on ystävätär joka sanoo pystyvänsä ohjaamaan omia uniaan, hän valitsee aktiivisesti unta nähdessään miten sen haluaa jatkuvan, se kuulostaa pelottavalta! Toisaalta voit aina valita hyvät unet, mutta toisaalta se hyvyys ei koskaan pääse yllättämään, ei myöskään pahuus.

Minä olen nukkunut huonosti viime aikoina, nukun "väärällä" puolella sänkyä ja kohta kyllä luen jonkun Feng Shui kirjan -ellei sitten lämpöisten villavilttien asettaminen petauspatjan alle auta asiaa. Niskat kipeänä heräilen puolen tunnin välein ja juuri kun tulee sellainen tunne että nyt on hyvä asento ja lämmin, niin eikös se herätys pirahda siinä korvan juuressa... ja nyt unten maille. Hyvää yötä!