3 viikkoa takana, ja sukulaisetkin luulevat että palasimme Suomen lomalta.... lomaa tässä kyllä tarvitsisikin, takapihan muratti on saatava pois. Se oli kasvanut lato-osan sisällekin, tuholaistorjujat auttoivat meitä repimään sen sieltä seinältä pois. Me saimme jo lasia näkyviin sieltä muratin sisältä - siellä on siis lasi-tuuliseinä. Ja löytyi sieltä sitten pituutta kerännyt ruusukin, raukka ollut aivan piilossa. Tänään oli kivaa tulla ovesta ulos kun ei ollut hyttysparvi ensimmäisenä toivottamassa tervetulleeksi... Yksi kolmesta lasista on rikki - entisen omistajan mukaan "kaikkien pitäisi olla ehjiä"... jos iso reikä keskellä ja teippiä vähän yläkulmassa tarkoittaa ehjää niin jo on maailman kirjat taas sekaisin. Löytyi sieltä pallokin ja 3 tyhjää linnun pesää. Iltamyöhällä löytyi ikävä kyllä  yksi rikkinäinen linnunmunakin, mutta ei kyllä minkään pesän kohdalta. Meillä lienee siis rautiaisia täällä lähettyvillä, vaaleansininen pieni muna. Voihan se muna olla vanhakin, mutta epäilen että tuli jotenkin alas käsivarrenpaksuisten oksien kanssa.... Mulle tuli oikein paha mieli, mutta sitten ajattelin että ei joka asiasta saa maallakaan itkeä. 

Mimmi on päässyt pari kertaa ulos "versiovaljaissa" eli kaulapanta ja sitten narua siinä. Kiltisti on ollut... Eilen Eric päätti antaa Mimmin olla vapaana ja neitihän otti sitten jalat alleen. Naapurin pihasta sain kiinni, tien toiselta puolelta. Kehtasi minut vielä raapiakin. Tapasin sitten yhden naapurin lapsista, nuoren neidon joka ilmoitti että heilläkin on kissa. Meidän kadulla taitaa olla 15 kissaa! No, Mimmi sisälle ja kotiarestiin...

Tänään käytiin sitten kaupoilla, viikatetta etsimässä. Sellainen minivariantti löytyi, sirpin ja viikatteen välimailta. Kyllä silläkin ruohikko katkeaa...nokkoset ainakin. Ostimme sitten kahdet valjaatkin kissoille. Pumpulille valjaat ja juoksunaru ja pihalle. 10 sekuntia ja valjaat roikkuivat tyhjinä ja Pumpuli panikoi pakohon..... Puoli tuntia myöhemmin kuulimme sen valittavan naapurin pihalla - ei rassukka osaa tulla puskien läpi kun on tottunut aitoihin... kävi kuitenkin kotipihassa kääntymässä ja lähti reissuun uudestaan. Kaipa se sieltä kotiin tulee kun tulee nälkä. Mimmi sitten kiukuttelee ja repii uusia keittiöntuoleja.

Eric lähti iltavuoroon, minä jäin kotiin. Minnekäs muualle. Luz on moottoripyöräilemässä miehensä ja tytön kanssa, joten minä sitten revin vuorivillat veke petikomerosta, tarttee se imuroida, laittaa lämpöeristeet ja patja ja tehdä kissoille iso oma huone, hihi! Bossie ja Olliepolli ovat rauhallisia, kohta kai nekin pitää päästää ulkoilmaa haistelemaan, mutta ehkäpä suoraan makuuhuoneesta. Kunhan tulee lämpimämpää. Eilen oli oikein kesäinen helle, mutta nyt on taas pilvistä ja vain 13 astetta.

Meidän makuuhuone on valmis, vain kattolamppua vailla. Sekin on jo täällä.

Vierashuone, eka niistä on maalattu  puuosilta valkoiseksi ja tiiliseinä sellaisella harmahtavan marjapuuron värillä. Lattia saa olla tumma vielä tämän vuoden. Huomenna Eric vetää sinne remontti"tapetin" ja sit minä tapetoin sen. Sitten voi muuttaa vierashuoneen Lelystadista tänne.

Perjantaina mennään Lelystadiin taas. Olimme siellä lauantaista sunnuntaihin, tyhjentämässä saunamökkiä. Puolet mökistä saatiin peräkärryyn, siis sisällöstä, perjantaina sitten loput. Lauantaina tulee saunan muuttajat, eli purkavat mökin ja saunan ja tuovat tänne ja valavat sitten betonipohjan. Seuraavana viikonloppuna kokoavat mökin uudelleen, toivottavasti saunankin. Vaikka jos sikseen on, niin saunan kokoan vaikka minä itse kiroillen..... 

Sitten Eric aloittaa keittiön kattoparrujen ja lattian hiomisen ja maalauksen. 3 kerrosta maalia lattiaan ja sen pitäisi ainakin viikko kuivua ennen huonekalujen tuloa.

Siskonpoika tulee 10 päivän kuluttua viikoksi. Toivottavasti vierashuone on silloin kunnossa....