Huomenta vaan, näin pitkän perjantain aamuna! Puoli Suomea nukkuu vielä varmasti, onhan vapaapäivä ja pitkä sellainen. Muistan lapsuudesta kuinka pitkä se perjantai olikaan kun ei saanut kuunnella radiota, katsella televisiota, lukea lehtiä tai kirjoja, ei saanut tehdä käsitöitä eikä nauraa eikä laulaa...mielestäni se on se oikea pitkäperjantai! No mieli hieman muuttui kuusi vuotta sitten kun pitkän perjantain aamuna tapasin Ericin ensimmäistä kertaa ihan oikeassa elämässä, silloin pitkästä perjantaista tuli sen englannin kielen tulkkaus - hyvä perjantai!

No, Hollannissa, joka on muuten aikas uskovainen maa, ei pitkä perjantai ole mitään muuta kuin työpäivä, paitsi pankeille ja valtion virastoille... eli tässä minä valmistaudun sitten pitkään työpäivään. Pitkään siksi että kaikki asiakaskontaktit ympäri Eurooppaa ovat lomalla joten mitään ei saa menemään eteenpäin, ja pitkään myöskin siksi että olin suunnitellut tulevani kotiin jo hieman aiemmin appiukon tulemista varten. No, Wim tuleekin vasta huomenna, eli illasta tuleekin sitten pitkä kun pitää vielä laittaa paikat kuntoon ja pestä pyykkiä - eli pitkä perjantai on kaukana lapsuuden päivistä!

Joten itsekullekin juuri sellaista pääsiäistä kuin haluatte, nauttikaa vapaasta ajasta jos sitä on, ja muistakaa se oikeakin merkitys...