Loppiainen, siis joulu on ohi tältä erää.

Meillä pakattuna laatikkoihin ja pussukoihin, huom! allaolevissa kuvissa siis vain tavarat olohuoneesta ja ruokailuhuoneesta, säkkeihin joulukuusen osat ja muovikasseihin ulkovalot. Vielä on jouluverhot ikkunoissa mutta muuten joulusta ei ole tietoakaan. Nyt joulutavarat ovat vaatehuoneessa (extra makuuhuone) odottamassa vintille vientiä, mutta tarvitsee vintille ensin tehdä tilaa.

Kahdet joulukynttilät ovat ikkunalla viimeistä yötä, samoin valoverkko etupihan buxuksessa. Pimeää silti kun melkein kaikki jouluvalot ovat poissa. Vaihdoin ruokapöydän, ennen meillä oli kaksi pöytää yhdistettynä yhdeksi pitkäksi, nyt toinen niistä vaatehuoneessa vaatehuoltoa varten ja toinen rappusten alla extra pöytänä jos alakerrassa haluan ommella ja kolleegalta saatu vanha ihastuttava pöytä tekee meillä nyt ruokapöydän virkaa, ainakin toistaiseksi. Saimme sen kun autoimme muutossa ja ihastuin sen jalkoihin... kahjot ihastumiset minullakin.

Televisiosta tulee tikkakisat Lakesidesta, niitä on tuijoteltu koko päivä. Illaksi olin säästänyt viimeiset joulusuklaat ja kunnolla luulin ne piillottaneeni, mutta kuinkas ollakaan, Eric oli ne ilmeisesti löytänyt kun kävin suihkussa ja syönyt niistä puolet. Mulla paloi hihat oikein kunnolla ja oli sitten viimeinen kerta kun ostin mitään ekstrahyvää kotiin. Tästä lähtien isäntä on nälkäkuurilla kun ei sana tehoa muuten. Ei siis siksi että söi suklaata, vaan että söi salaa. En voi sietää sellaista! Samalla tavalla meni meikäläisen Oltermanni parempiin suihin... No huomisesta tiukka kuuri ja sillä siisti. Tajuaa armaani että olen tosissani, ei meillä ole laihdutettu viimeistä neljää kuukautta vain jotta sais sitten alkaa mähkimään ja lihoamaan 50 kiloa huvin vuoksi, p**kele!

1191460.jpg

1191461.jpg

Televisiokin se kakkossellainen sai luvan päästä olohuoneen puolelle, yllätys oli suuri kun huomasimme että yksi digiboxin kaukosäädin määrää kummankin telkkarin! Eli nyt saa sitten liikuntaa kun joutuu kaukosäätimen viemään ihan digiboxin eteen jotta ei vaihda kanavaa toisessakin! Kaloreita kuluu siis niinkin.

Ruoaksi ajattelin herkutella tonnikalapaistilla, parsalla ja ruusukaalilla... kyllähän sen ruoan söi, mutta ne kolme makua eivät sovi keskenänsä sitten alkuunkaan. Opinpahan taas uutta! Parsa tästä lähtien lasipurkista suoraan, ruusukaali liharuokien kera ja tonnikala kapriksen ja salaatin kera. Sonomaan siis takaisin. Vielä on 1,5 kiloa pudotettavaa jotta pääsee samoihin kiloihin kuin ennen joulua.

Eilen olimme Ericin enolla ja tädillä, tädin syntymäpäiviä juhlistamassa. Ostimme heille yhteiseksi syntymäpäivälahjaksi Senseo kahvinkeittimen. Se on hollantilainen erikoisuus, missä vesi tulee paineella sellaisen kahvipussukan läpi. Kupin kahvia tekee muutamaan sekuntiin ja siihen tulee vaahto päälle. Joululahjaksi, myöhästyneeksi sellaiseksi, veimme heille omat nimimukit, Kermansaven sarjaa. Olivat erittäin kiitollisia, sekä kahvinkeittimestä että mukeista. Eno joi varmaan kuusi kupillista eilisiltana yhteen kyytiin! Ja me söimme riisiä chili con carnen kanssa, nam nam, mutta mahat oli kyllä sitten niin täynnä että kotimatka meni mahasta kiinni pitäen! Ja kotona ajattelin sitten että avaanpa tädiltä saadun viinipullon. Viinipullon avaajaa ei tästä talosta löytynyt, joten sellaisella rautatikulla sen avasin painaen korkin pullon sisälle ja sain aikaan sellaisen suihkulähteen että valkoiset juuri pestyt vaatteet olivat punaisen kirjavat, keittiöstä puolet viinin peitossa ja jopa katossa tällä hetkellä jo siniset läikät! No vaatteet heti pyykkiin ja ne on pesty nyt jo 2 kertaa ja vieläkin näkyy heikosti läikät. Viiniä maistoin, ja heitin ne lavuaariin lasistani ja saman tien meni pullokin tyhjäksi samaa tietä. Sitten meinasin että tehdäänpä Irish Coffeet pyhän kunniaksi - kaikki valmiina, kahvi, viski odottamassa ja minä haen ja haen kermavaahtopurkkia. Eihän sitä löytynyt - ja kylmä totuus että Eric senkin oli suihinsa vetänyt silloin kun minä olin töissä joulupäivänä. Tämä on ihan älytöntä! Ihminen on niin perso makealle että mun tekee pahaa! Ymmärtäisin jos olis kyse ihmisestä joka kärsii nälkää, mutta meillä ei nälästä ole hätää! No pullo takaisin kaappiin, kahvit, kumpikin kupillinen isännälle juotavaksi ja minä lipitin teetä ja näytin happamaa naamaa. Televisiota katseltiin kello 2 asti ja sitten yläkertaan lueskelemaan, heräsin aamupäivällä vasta kl 11 hyvin nukutun yön jälkeen, ensi kertaa 6 viikkoon töistä ei soitettu!

No, loppukoon valitus tältä erää, mulla on vieläkin maailman ihanin mies, tarttee vaan iskee sille vähän järkee päähän ja laittaa se ikkunanpesutalkoisiin niin saan toiset verhot ikkunoihin! Nyt takaisin telkun ääreen tunniksi ja sitten unten maille!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!