Appiukolla on suosikkiminiä - minä!!!!!!

Eilen päätettiin että mennään Amsterdamiin katsomaan appiukkoa ja viedään samalla ostokset (uusi sohvanpäällinen, uudet sohvatyynyt 3 kpl, kosteudenestäjät ikkunoille, sellaiset pitkät lieriöt, juutalaiskeksejä, huonekaluvahaa, hajusteöljyt tikkuineen) ja sitten kaikki yhdessä mennään Ikealle ostamaan hänelle pieni matto olohuoneen ovelle ja lamput olohuoneen ikkunalle. Laskettiin leikkiä että jos oikein kunnolla kuolataan sen haluamamme jääkaapin edessä, niin vaari voi antaa vaikka satasen rahastoon jotta voidaan se joulun jälkeen ostaa...

Auton nokka kohti Amsterdamia, pikkupysähdys Almeren V&D:llä missä käytiin kahvilla (leipä lähti mukaan autoon, kun en voi kun nakertaa pikkupaloja ja syöminen on niin vaikeeta ettei vieraiden nähden viitsi) ja ostettiin hanskat ja myssyt - talvi kun on tulossa - ja minulle mahtavat polvisukat!!! Paksut, mustat violeteilla sydämillä koristellut! Ja tietysti hanskat ja mun myssy on violetteja!

Appiukko mukaan, Ikealle, kierrettiin yläkerta ja katseltiin uutuuksia, ja pysähdyttiin tiätty siinä jääkaapin kohdalla ja appiukko totesi että siitä vaan tilaukseen, hän maksaa. MInä jatkoin puhumistani kun otin hänen sanansa ihan vaan leikinlaskuna ja siihen hän sitten "eiku ihan tosi, tilaukseen, minä maksan, kun kuolee ei rahoja voi ottaa mukaansa!"

Arvatkaapa, keneltä pääsi itku, ihan siinä ihmisten keskellä! Vaikka oltiinkin leikkiä laskettu Ericin kanssa, ei sitä ikinä tosissaan tarkoitettu, ja tässä appiukko on tosissaan! Totesi että olen suosikkiminiä ja sillä siisti!!!! Helppo se on olla suosikkiminiä ,kun on ainut! Mutta eroa on miniällä ja suosikkiminiällä - miniä olis pojan vaimo joka ei ois mieleinen ;-) ja minä se olen suosikkiminiä kun kokkaan hyvin ja pidän pojan ja isän tyytyväisinä! No, minulla on vain yksi appiukko ja se on kyllä ihan suosikkiappiukko! Ja kissoille suosikkivaari ;-)

Ikeasta tuli mukaan uudet lampunvarjostimet yöpöydän lamppuihin, muutama kynttilä, jääpalamuotit, meikkipussit, aamutossuja parit kappaleet ja appiukon ostama jääkaappi, Frostig, joka kylläkin tulee jälkitilauksena, niillä kun ei ollut yhtään varastossa niin ei tarvitse maksaa kuljetuskustannuksia!

Appiukolle löytyi sitten iso matto (Minun työni maan päällä on tehty, vihdoinkin matto olohuoneeseen!!!!) ihana oliivinvihreä iso, 170 x 240, paksu matto! Ja ikkunalle lamput, uudet kattilat ja paistinpannut, suihkuverho ja kylppärinmatto ja meikkipussi! ja jotain pientä, pari pienempää mattoa eteiseen. Isoa mattoa ei vielä laitettu lattialle, kun uusi nojatuoli tulee vasta muutaman viikon kuluttua hänelle, niin ei viitsi vanhaa nojatuolia jonka sisuksista tulee kaikenlaista mustaa mönjää kun sitä siirtää siihen uudelle matolle laittaa.

Pannut ja kattilat pääsivät sitten testattavaksi, ostin meinaan Lidlistä Wienerschnitselit ja otin mukaan Amsterdamiin, Ikeasta perunamuusia ja mustikkapiiras, ja minä kokkasin!!! Ripustettiin uusi suihkuverho ja laitettiin uusi ihana violetti kylppärinmatto paikalleen, muutkin matot, lamput ikkunoille ja vot! on hienoo!!!!!!

Nyt tuskin jaksan odottaa kunnes se ihana jääkaappi tulee, siinä on ovessa jääpalafunktio ja aina kylmää vettä!!!!!!

Oltais varmaan oltu pitempäänkin Amsterdamissa, mutta huomasin että särkylääkkeet ja antibiootit olivat jääneet ruokapöydälle kotiin ja kun en enää kipua kestänyt, niin vietiin appiukko baariin ja tultiin itse kotiin! Appiukko oli niin tyytyväinen uusiin juttuihinsa, että taisi niistä olla vielä iloisempi kuin me jääkaapista.... ja mikä parasta, kun "vanha" jääkaappi on vielä ihan kunnossa, niin siirretään se varastoon ja otetaan käyttöön aina kun on isot juhlat tulossa, joulu esimerkiksi, tai jos Ericin isä tulee meille pidemmäksi aikaan, niin kaljat saa kylmään