Eilisilta oli huippu - ihana yllätys emännille, ja myös kunniavieraalle, ihanaa kreikkalaista ruokaa, itseleivottua leipää joka kiusaa vieläkin kielellä... juotavaa oli vaikka mitä, join 3 olutta ja pari metaxaa, musiikki sopi tunnelmaan, 12 aikuista ja 3 lasta... ja superyllätys, emännän kirja oli painatettu, 50 kappaletta ja niistä sai jokainen perhe omansa, olemmehan me kaikki olleet osallisena projektissa, kritisoimassa, oikomassa, kannustamassa, itkemässä, lukemassa, tarkistamassa oikokirjoituksia...

Keskustelu lainehteli menneisyydestä tulevaisuuteen, terveydestä sairauteen, lahjojen aiheuttamasta ähäkutti-tunnelmasta, yllätys oli nimittäin erittäin onnistunut, me, ihmiset jotka olimme tavanneet vain sähköpostin välityksellä, olimme jo saaneet "me"-tunteen ja menimme juhliin kokoonnuttuamme ensin naapurissa...kuin vanhat ystävät!

Yksi keskustelunaiheista oli ystävyys, ystävien kierrätys, aikuisiän ystävyys ja sen ongelmat. Ei ongelmia ystävyydessä, mutta ystävyyden kasvattaminen vaatii aikaa - ja sitä meillä on vähemmän ja vähemmän - kun on FB ja on TV ja on kaapelikanavat ja Zumba-tunnit ja ja ja ja ja - ja tietysti vuorotyöt ja pitkät työmatkan. Ja kuitenkin - tähän tulokseen tulimme - aikuisiällä hankitut ystävät yleensä tulevat toimeen vielä muidenkin ystäviesi ja heidän ystäviensä kanssa, joten mitäs tässä muuta kuin ystäviä kierrättämään! Eli kun on tarve ystäviä tavata, niin järjestää jonkinlaiset illanistujaiset, nyyttikestit, saunaillat, elokuvaillat, kirjakokoontumiset, taidenäyttelyt tai vaikkapa vaan iltapäiväkahvit keskustassa - ja lähettää sähköpostin koko suurelle ystäväpiirille!!!! PIenellä järjestelyllä saa ystävyydestä tehokkaamman - ja myös yhtäkkiä FB ja TV ei olekaan enään tärkeysjärjestyksen alkupäässä, ehkäpä tulemme siihen tulokseen että oikea elämä on paljon mukavampaa!

Minä keitän nyt aamupuuroa kaakaolla ja makeutusaineella maustettuna ja alan sitten pyykkäämään ym - ja sitten syvennyn kirjaan jonka olen lukenut jo 10 kertaa - Son & Moon by Chrystal Stathis - ja ei ole väärinkirjoitettu... nyt vaan löytämään sitten kirjalle julkaisija, tämän ystäväpiirin verkostolla se ei todellakaan ole mikään vaikea tehtävä!!!