Olipa pitkä päivä, tuli käytyä Rotterdamin merimieskirkon joulumarkkinoilla. Lanttu-, porkkana- ja maksalaatikko lähtivät mukanani kotipakasteeseen kuten ruisleipää ja nakkimakkaroitakin, Abban anjovista ja tietysti itsenäisyydenpäivänkynttilät.

Kamalasti olis kerrottavaa ja kommentoitavaa mutta silmät lupsuaa ja sänky kutsuu. Juusoa pitää hetki odottaa, se teki taas Bossielle ja Pumpulille harhautustempun, sillä on tapana olla menevinään ulos ja kun pojat seuraa sen perässä niin se tekee sitten uparin ja livistää sisälle. Tänään kuitenkin jätin sen oven ulkopuolelle, taitaa olla ihan sekuntien kysymys ennen kuin se rapsuttaa ikkunalautaa.

Jouduin tulemaan taksilla rautatieasemalta kotio, yllätys yllätys. Eric on mut niin hemmotellut ettei oo tarvinnu ajatella milloin viimeinen bussi kulkee. No sehän lähti 8 minuuttia ennen kuin minun junani saapui asemalle joten taksilla kotiin vain. Eipähän tarvinnut raahata kauppakassia mukana ja mielihyvällä totesin että pakasteet olivat vieläkin pakasteita 4 tunnin matkustuksen jälkeen. Tai siis ostamisen jälkeen, tunti tuli vietettyä kirkon kahvilassa Lonkeron parissa, hi hi!

Paljon oli kirkolla katseltavaa, mutta hinnat hirvittivät ihan julmetusti! Onneksi pääsee Suomeen ja ostoksille, niin tuntuu sitten että saa alennuksella kun vertailee Suomen hintoja näihin täkäläisiin Suomi-tuotteiden hintoihin.

Ollaankin viime aikoina sitten seikkailtu junilla, kolleegani ja minä. Eilen oli Schipholissa jotain häiriöitä joten eivät osanneet sanoa koska junamme saapuu. Ajateltiin sitten ottaa toinen juna Amsterdamiin mistä sitten pääsee maitojunalla kotiin. Siis junalla joka pysähtyy joka asemalla. No Amsterdamissa sitten hypättiin junaan tarkistettuamme että siitä se lähtee, taulujen mukaan olisi ollut vielä kymmenen minuuttia tupakkaa varten aikaa mutta sisälle vaan lämmittelemään. Ja minuutti sen jälkeen kuului vislaus ja juna lähti liikkeelle, väärään suuntaan!!!! Olimmekin junassa matkalla Dordrechtiin, joka on ihan toisella suunnalla Hollantia kuin Lelystad. No ajateltiin että mikäs tässä, mennään takaisin työpaikan asemalle ja odotetaan sitten kiltisti sitä meidän pikajunaa joka oli myöhässä, soittelin Ericille väliaikatietoja ja kauhuksemme huomasimme että olemme pikajunassa joka ei pysähdy edes Schipholissa rakennustöiden takia ja niin jouduimme junailemaan Leideniin asti. Sieltä sitten pika pikaa junanvaihto, pari pysäkkiä ja taas junanvaihto ja sitten kotiuduimme puolitoista tuntia myöhemmin kuin normaalisti. Kyllä meitä nauratti meidän toilailut. Kotona odotti sauna, Eric laittoi sen päälle jo kl 5 eli se olikin sitten oikein kuuman kuuma 3 tunnin lämmityksen jälkeen. Pikasauna vaan ja ruoanlaittoon, sohvalle löhöämään ja suihkuun ja sänkyyn ja aamulla oli väsy väsy.... huomenna taitaa olla sama juttu ja pitäisi vielä illalla lähteä viettämään työkavereiden läksiäisiä, niitä on 4 lähtijää. Ja yöksi sitten Amsterdamiin Ericin enolle ja tädille, ja Eric noutaa minut sitten verhokangasostoksille lauantai-iltapäivällä, appiukolle lupasin verhot joka huoneeseen... Totesin juuri että en näekään Ericiä ennen lauantaita, ohos! Armaani on yövuorossa, joten huomenna on aamulla bussimatka edessä... eeiiih, mä haluun tulla kotiin huomisiltana! Mutta lupaus on lupaus ja kun sitä ns. network-toimintaa pitää pitää yllä niin ei oikein haluu johtotason kavereiden läksiäisiä harpata yli.

Taidan hakea hapankorpun ja mennä yläkertaan mussuttamaan ja kirjaa lukemaan, taitaa kestää pari minuuttia ja uni tulee.

Suski, sulle laitan viestiä kun kerkiän koneelle uudelleen ja anteeksi vaan mutta varastin kyllä ton kissaloverin sulta... ajattelemattakaan että en lupaa kysynyt. Sun pitää neuvoo mulle miten niitä userbareja tehdään niin väsään omani. Tekis mieli kirjoittaa vaikka kuinka kovasti kuulumisia mutta nyt on pakko mennä, 5 tuntia aikaa herätykseen!

Niin juu ja huomasinpa ilokseni että 3000 kävijän rima ylittyy ihan minuutilla minä hyvänsä, en ois osannu kuvitellakaan silloin kun ekat sepustukseni tänne päivitin että joskus olis enemmänkin kuin yksi nolla laskurissa! Kiitoksia vain kotiväelle, sukulaisille ja ystäville ja kaikille muille jotka ovat käyneet kylässä! Laitapa sinä 3000 kommenttia ja jätä sähköpostiosoitteesi niin otan yhteyttä!