Ericillä on syntymäpäivä 3 vartin kuluttua ja armaani on jo unten mailla. Saunottiin ja syötiin, ja valmistelin kakun siihen kuntoon että Ericin tarvitsee se vain heittää auton perään - ja huomenna on sitten jono poliiseja ovella kyselemässä reseptiä!
Tässä kuvia koristelun erivaiheista, kakku on siis saksalainen shakkikakku aprikoosimarmelaadi- ja vaniljacappuccinotäytteellä, kostutettu vaniljamaidolla ja oli kylmässä vetäytymässä 8 tuntia.
Ohjeessa oli muistaakseni 8 munaa, 380 g sokeria, 400g voita, 400 g jauhoja, 3 tl leivinpulveria, 2 pussia vaniljasokeria, 4 rkl kaakaota, 4 rkl rommia, ripaus suolaa, ja 1 rkl kermaa, täytteessä purkki marmelaadia ja 2 rkl rommia, 4 dl kermaa ja 5 rkl cappuccinojauhetta toisessa täytteessä. 3 dl maitoa ja pussi vaniljasokeria kostutukseen. Uunissa 175 asteessa 35 minuuttia, kaikki kolme vuokaa yhtä aikaa.
1604595.jpg
Tässä kuvassa vielä erottuu suklaakeskusta, sitten vaaleampi renkula ja suklaata ulommainen.
1604598.jpg
Suklaa ganache jäähtymässä kuorrutukseen, 2 dl kermaa kuumensin melkein kiehuvaksi, sekoitin mukaan 200 g tummaa suklaata, jäähdytin kunnes oli 25 asteista, sitten valutin kakun päälle... ja kyllä valuikin, vadille asti.
Sitten laitoin maapähkinävoirakeista koristelua päälle, sain ihan oikeita Crystalilta lahjaksi.
1604599.jpg
Eric täyttää siis 36 vuotta ja on hälytyskeskuksessa töissä, mihin tämä menee kolleegoille syötäväksi.
1604600.jpg
1604602.jpg
Vielä se 36 ja 112 sieltä erottuvat, oli kermavaahtoa vähän liikaakin jäljellä...1604605.jpg
Kermavaahtoa oli 5 dl, sekoitin siihen hollantilaista Klop Fixiä, joka tekee siitä jämäkämmän ja 5 rkl vaniljacappuccino jauhetta. Koristelu nyt on sitä mitä tähän aikaan illasta saa aikaiseksi, mutta takaan että kyllä se melkein jokaisen hollantilaisen kakun voittaa! Kukas kissan hännän jos ei kissa itse, vai mitä...