Jättimustikoita ja ekan kerran tuossa vuoassa - huomisiltana syödään vaniljakastikkeen kanssa - olipahan sitten helppo ohje!!!
- PIIRAKKAVUOKA:
- Pohja:
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- n.50 g voita tai margariinia
- 1½ tl leivinjauhetta
- n. 3 dl vehnäjauhoja
- Täyte:
- Mustikoita & sokeria
-
- Laita uuni kuumenemaan 200 astetta.
- Sulata rasva mikrossa (tai vaihtoehtoisesti kattilassa liedellä).
- Vaahdota munat ja sokeri. Huomaa, että vaahdon pitää olla oikeasti vaahtoa, valkoista.
- Sekoita jäähtynyt rasva vaahtoon.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisiinsa erillisessä astiassa.
- Lisää jauhoseos vähän kerrallaan varovasti sekoittaen, joko siivilällä tai käsivaraisesti.
- Levitä taikina piirakkapohjaan, levitä nuolijalla tasaiseksi.
- Ripottele mustikoita pinnalle ja levitä päälle sokeria.
Kommentit