Innostuneena niistä blogeista mitä olen lukenut uskaltauduin jopa ottamaan kuvia näistä viime yönä paistamisistani kakuista.

630275.jpg

Isompi on 6 munan ja pienempi 4 munan kakku. Pienempi jäi hieman matalaksi mutta ei se mitään haitannut.

Aamulla sitten piti lähteä kauppaan ostoksille, mutta kuinkas ollakaan auton akku oli kuollut eli piti sitten vähän reseptiä muutella jotta sai täytteet tehtyä kunnolla. Pelotti hieman mutta kyllä se siitä, tuorejuuston vaihdoin liivatteeseen ja mixeribanaanimössöön ja heitin capuccinojauhot suoraan kermaan ennen vaahdoitusta.

630278.jpg

Harmitti vähän kun en voinut pitää kakkuja mehustumassa yön yli, mutta ennen kl 11 kakut olivat jääkaapissa jäähtymässä ja tarkoitus oli alkaa siivoamaan, tiskata ehdin ennen kuin rekka tuli pihaan. Meidän piti saada saunamökin alle hiekat ja laatat tänään ja mökki itse toimitettavaksi maanantaina, mutta yllätys yllätys kaikki tulikin tänään.

Kun kuski oli saanut kaikki lastatuksi parkkialueelle Eric lähti sitten naapurin starttiavulla hakemaan uuden akun autoon, kävi pikapikaa ostoksilla ja Ericin isä tuli kylille. Kl 5 aikoihin aloin sitten kakkuja koristelemaan. Pahus kun se tekstigeeli oli päässyt vesittymään, tarvitsee ostaa uutta heti kun on mahdollisuus.

630281.jpg

Hyvin ne täytteet pysyivät sisällä, pelkäsin että liivatetta tuli liian vähän, 3 teelusikallista liivatepulveria laitoin litraan kermaa ja se banaanimuusi mukaan. Sokerimaidolla kostutin, kun ei ollut vaniljasokeria kotona.

630283.jpg

En löytänyt pursotistani mistään, vielä vuosi Ruotsista muuton jälkeen (itse muutin 2 vuotta sitten tänne, mutta tavarat tuotiin vasta viime vuonna) on puolet keittiötavaroista laatikoissaan odottamassa keittiön suurennusta. Joten kermavaahdot vaan sivelin päälle ja sivuille ja voipaperista pikkutötterö että sain vähän kermaa mansikoiden ympärillekin. Hollannin mansikat ovat kypsiä ja tosi makeita, jo kuukauden ajan niitä on popsittu.

630294.jpg

Ja kuten kuvasta näkyy, hyvin maittoi. Cappuccinon maku tuli kivasti esille peittämättä kuitenkaan mansikan makua.

630303.jpg

Naapurin rouva tuli kanssa kahville tämän kuvan oton jälkeen, eli enää on vain puolet tästä jääkaapissa, herrat kun ottivat vielä palan lisää. Kakku oli ihanan pehmeän makuinen ja se isompi kakku lähti sitten isännän mukana töihin ilahduttamaan muutaman poliisin yövuoroa.

Että sen pituinen se, taidan istua loppuillan sohvalla ja ihmetellä, huomenna on paljon hommaa vielä edessä puutarhassa, kuvia tämän päivän touhuista seuraavassa blogissani.

Kyllä harmittaa aina nämä Ericin yövuorot, mutta onneksi tämä on viimeinen yö tällä kertaa. Saan ainakin kuorstata rauhassa ;-) Leipomiskärpänen kyllä pisti, seuraavat juhlat onkin sitten viikon kuluttua lauantaina, entinen työtoverini tulee tyttöystävänsä kanssa saunomaan, muuttavat sitten seuraavalla viikolla takaisin Englantiin. Heitä tulee ikävä, ystävinä ja työtovereina, mutta elämä jatkuu ja muuttuu. Suurimpana syynä heidän muuttoonsa on tulevan perheen suunnittelu. Lasten hankkiminen on helpompaa Englannissa kuin Hollannissa, yhteiskunta on eri tavalla rakennettu sosiaalihuollosta sairaanhuoltoon asti. Tästä seuraavassa Hollannin ihmettely blogissani. Tältä kertaa, hyvää yötä!

630302.jpg

Ja Karjalan neito kukkii upeasti, enkelin trumpetti vieressä on vasta alullaan. On mulla upea amarylliskin pihassa kukkimassa, katso vaikka:

630313.jpg